Нямa кой да вика ура
и на ръце да те носи.
Грабвай живота в ръка,
ставай без много въпроси.
Щастие даром-не,не така,
никой не слага в поднòси.
Тръгвай и знай това е война,
един победен-друг на крака.
Усмихнат си днес-утре тъга,
Днес си богат-утре се проси.
Това е животът,просто Земя,
вън те очаква нова борба.
© Хари Спасов Всички права запазени