23.09.2022 г., 11:01 ч.

Стая 

  Поезия
107 0 1

Полудявам…треската е постоянна!

Протягам ръка, но няма адресат!

Няма кой да я поеме…Самотна?

Да!

Нещастна? Да!

С реалността се дебнем ден и нощ.

Виждам,че ме чака с пепелявото доказателство на измъчен факт!

Не ме разбра нали?

Не е нужно!

Недей и ти се заключва в тази стая!

Изкуствен живот на системи!!!

Гледам с половин око през ключалката

и потъвам сред треските на страха.

Страхът от другата страна на вратата,

която така копнея да докосна…

 

Но нима искам да живея в реалността??

Копнея  ли да бъда сред мрак и страдание,

Сред лъжи и лицемерие…

Всеки ден с различна маска-щастлива,тъжна?? …Измамна!

Лицето ми се изкривява, а душата се превръща в… безсмислие!

 

Защо?ЗАЩО? Искам да го крещя през целия глупав и нещастен монолог!

И все пак свещта, на която пиша от години не угасва!

 

Животът е прекалено къс за да го прекараш в страх и нерешителност!

Излез от стаята!

© ДМ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Душевна равносметка и осъзнаване на реалността. Има в живота ни моменти, които нараняват душите ни и се чувстваме много самотни и нещастни, но винаги трябва да сме готови, да продължим напред, или както си го казала "излез от стаята".
    Пожелавам ти хубави мигове и спокойствие, Димана!
Предложения
: ??:??