18.12.2007 г., 21:04 ч.

Стенание (част 1) 

  Поезия » Бели стихове
979 0 6
 

                           ***

                      Стенание

 

Мрак. Вълнение. И страх.

Звук. Искра проблясва. Трясък.

Остър писък. Тишина.

Черно... с силен, ярък блясък.

 

Тъпа болка. Ярост сляпа.

Страх. Мълчание. Сълзи.

Мисъл ясна. Непозната.

Вопъл: "Стига! Спри! Умри!"

 

И отново тишина...

Виждаш ясно - тъмнина.

Липсват чувста - празнота.

Няма хора. Самота...

 

Песен. Смяташ, че летиш.

Падаш... Сън? Но ти не спиш.

Чувстваш нужда. Но защо?

Търсиш нещо? Но какво?

 

Нямаш сили. Спираш... Не!

Плачеш. Питаш: "Накъде?"

Виждаш мрака в светлината.

Търсиш глас във тишината.

 

Искаш сила, но боли.

Молиш прошка, но уви.

Чакаш милост. Търсиш знание.

Казваш нещо? А? Стенание...

© Цецо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??