8.05.2015 г., 18:45 ч.

Стига равнодушие 

  Поезия » Гражданска
341 1 0

Мария Събева

27.04.2015

 

Стига равнодушие

 

Щом стадо безропотни овце сме станали,

ще ни стрижат, доят, ще ни убиват.

Но стига с равнодушие сме гледали

по пътищата как деца умират.

 

Да, равнодушни сме към чуждата беда.

Нали децата ни сега са живи.

Но докога? Ако не променим реда

 и не изискаме закони справедливи.

 

Война по пътищата ни вилнее

И всеки ден поредни жертви взема.

И докога така ще се живее?

А за убийците кога възмездие ще има?

Ще трябва да поискаме най-строги наказания

за скоростни безумци, пияни и дрогирани.

И нека наказанията да са назидание.

И нека всички пред закона да са равни.

 

Зова ви равнодушието да забравим,

да протестираме по улици и Интернет.

Аз вярвам – с дружни сили ще се справим

в държавата да има спокойствие и ред.

 

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??