Казват: любовта се изкупува с болка,
е, аз я изкупвам вече пет години,
толкова в душата ми е мътно,
мътно е откакто си замина.
Казват: стиха ражда се от болка,
е, аз десетки стихове за теб изписах,
не лекува, не намирам и упойка,
и лъжа се, че с нея свикнах.
Казват: с времето ще мине,
е да, но мойте рани не минават,
все тъй са пресни, живи,
все тъй ме мъчат... продължават.
Казват: любовта възкръсва,
е да, изтляха вече пет години,
аз нишката й непрестанно търся,
не я открих, а половината живот отмина.
© Деян Димитров Всички права запазени