СТИХОТВОРЕНИЕ СЪС ЗАГЛАВИЕ В СРЕДАТА
… аз толкова много искам
да се загнездя във тебе
очите ти искам да бъда
и ушите ти искам да бъда
и усмивката ти искам да бъда
и лявата ти гръд да бъда
и дясната ти гръд да бъда
и по средата им да бъда
да ми е меко и топличко
и ръцете ти искам да бъда
и на дланите им да седна
и на сърцето ти искам да легна
ти си ми слънцето и звездите
и когато ти си в стиха ми
той няма нужда от ритъм
няма нужда от главни букви
няма нужда от удивителни
от точки и запетаи
а само от многоточия …
но тук е средата на стихотворението
и е време да му сложим заглавие
моето заглавие е “Искам те”
а твоето заглавие е “Глупости”
може и да са глупости
но аз няма да мълча дискретно
а пред всички ще кажа
че мечтая и много искам
да ти бъда трапчинка на бузката
и да ти бъда блузката
раменете ти да загръщам
и къдриците ти искам да бъда
и шнолата в тях да бъда
и чорапогащника ти искам да бъда
и мравка искам да бъда
по дясното ти бедро да се изкачвам
а после по лявото да слизам …
жалко че вече заспивам
но веднага щом се събудя
ще продължа да измислям
колко още те искам …
© Ангел Чортов Всички права запазени
Благодаря ти че прочете и тук, Сани-ти!