14.02.2018 г., 13:59 ч.

Стихотворна приказка за мечтите 

  Поезия » Любовна, Друга
647 0 0

От нежните нюанси на лъчите, 

на изгрева прекрасен сутринта, 

се раждали в душите ни мечтите, 

преследвани от нашите сърца. 

 

Аз искам да прескоча небесата, 

звездите да докосна през ноща, 

на бенгалския им огън светлината, 

да видя в тяхната искра. 

 

А тя да ме откара към безкрая, 

към огъня на хиляди слънца, 

в очите им да видя рая, 

в погледа им ангелска ръка. 

 

Която да направи да политна, 

там измежду звездната среда, 

жажда за обич има неопитана, 

в широк диапазон на любовта. 

 

Ех...,  не виждам где ви е края, 

начало си имате,  но нямате край, 

  и аз си мечтая,  мечтая,  мечтая...

Мечтите са душевен рай. 

 

От нежните нюанси на лъчите, 

на изгрева прекрасен сутринта, 

се раждали в душите ни мечтите, 

преследвани от нашите сърца. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??