Стоя на брега
Стоя на брега и гледам морето.
Хоризонта далечен го виждам като блян.
Моето детство и моята младост е тука,
моята обич тук е цял океан.
Заливат ме вълните пенливи,
чайки играят, вълни се гонят в бяг.
Вятърът косите ми гали,
гледам с усмивка отсрещния бряг.
Мое море родно и свидно,
побрало синева и простор.
Аз ти се моля, вземи ме,
с вълните да тичам към далечния взор!
© Мария Всички права запазени