6.04.2019 г., 21:49 ч.

Страдания 

  Поезия » Философска, Авторска песен
573 7 8

 

Сърцата човешки са горди, пристрастни

и ние, лишени от висши познания –

на чувства, емоции силни подвластни –

привличахме злото и тежки страдания.

 

Дошли от всемира, сюжета забравили,

в пиесите наши, там "горе" написани,

от злото, което сами сме направили –

душете ни чисти са силно стъписани...

 

Във гордиев възел съдби се преплитаха –

с децата, с жените им и със любимите.

Вървим в тъмнината – душите ни скитаха

през нашите плачещи нощи на зимите...

 

18,45 ч., 28 април 2001

ред. 21,20 ч., 6 април 2019

 

("Влюбените птици летят по две" – 1 том)

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??