16.02.2017 г., 21:29 ч.

Страданията на щуреца 

  Поезия » Хумористична
827 1 4

Тази вечер строших си цигулката,
че не исках на нея да свиря -
изпълзях запленен от светулките
и лъчите им тръгнах да диря.

Те свободно хвърчаха над храстите,
веселяха се бясно във мрака -
подир тях сред безбройни опасности
аз подскачах на два крехки крака.

Ала бързо пред мене изчезнаха
светлините на техните лампи,
а на мен ми мазоли излезнаха
и получих болезнени крампи.

© Таня Гулериа Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Светът е оцелял, защото се е смял" »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??