Feb 16, 2017, 9:29 PM

Страданията на щуреца 

  Poetry » Humour
828 1 4

Тази вечер строших си цигулката,
че не исках на нея да свиря -
изпълзях запленен от светулките
и лъчите им тръгнах да диря.

Те свободно хвърчаха над храстите,
веселяха се бясно във мрака -
подир тях сред безбройни опасности
аз подскачах на два крехки крака.

Ала бързо пред мене изчезнаха
светлините на техните лампи,
а на мен ми мазоли излезнаха
и получих болезнени крампи.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??