5.11.2007 г., 9:50 ч.

Страх 

  Поезия » Любовна
510 0 5

Страх ме е не от теб,

от себе си ме е страх.

От себе си, заричам се да бягам,

за себе си очите си затварям.

Избягвайки от себе си,

аз теб ранявам,

и себе си погубвайки,

аз теб създавам.

 

Създавам те от нищото:

от въздух, пръст, вода.

От косите на вятъра,

от солта на морето,

от лъчите на Слънцето,

от погледа на Луната.

Някъде там, на брега на сълзата,

някъде там, в полумрака.

 

Страх ме е не от теб,

от себе си ме е страх.

От себе си съм вече уморена,

от себе си съм малко отегчена,

от себе си се чувствам наранена,

от себе си съм покорена.

 

А теб създавам от нищото:-

от времето, което отлетя,

от дните, които избягаха,

от сънищата, които угаснаха,

от думите, които заглъхнаха,

от пустотата във лицето,

от мястото, където се крие сърцето.

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??