10.07.2007 г., 10:49 ч.

Страх (Гурбет)  

  Поезия
497 0 4

Страх

Страхувам се... За първи път
след толкова години.
Страхувам се от тебе, Смърт -
като от зла роднина,

дошла за малко - вечно останала,
нахлула във живота ни нестроен
и нашата Любов голяма
превърнала в отчаян спомен.

Страхувам се за първи път,
че дълго няма да ме има
и вярната ти, нежна гръд
без мене ще е вЕхна и ранима.

Страхувам се...
За кой ли път.
И не за себе си, Любима.

28 Февруари 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??