27.06.2024 г., 13:40 ч.

Страната на самотата 

  Поезия » Свободен стих
193 0 0

Добре дошла тъга

в моята душа.

Тук черно-бял си е

света.

Черно-бели са тревите

и черно-бели са мечтите.

Тук черни са цветята

и черна е душата.

И няма хоризонт.

Живота, по-тежък от бетон,

се търкаля по черно-белия 

си склон.

Дори музиката е стон.

А мисълта тежи като олово.

Искаш да крещиш

а нямаш слово.

Добре дошла тъга

в страната на самотните сърца.

 

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??