25.06.2023 г., 19:39 ч.

Странджа 

  Поезия » Пейзажна
148 0 0

 

 

 

 

Странджа

 

Дали такава съм си те представял --

със тихи и печални долини;

в далечина селца, навяващи забрава

в море от разлюляни планини.

 

И вятър жъне нивите от злато,

навсякъде се чуват песни на щурци.

А нейде там -- на времето в средата,

възправил се е дъб с корона от лъчи.

 

                                   юли 2009 г.

                                   край гр. Елхово

 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??