29.04.2011 г., 23:20 ч.

Странна гледка 

  Поезия » Гражданска
475 0 1

СТРАННА ГЛЕДКА

Вървиш - без релси влак,
душата ти е мост без перипети,
животът те направил единак,
в тунела светлина не свети.

Не знаеш кой добър е, кой е враг,
погазени са норми и завети
и сам не виждаш - до кога и как
човешките ти чувства ще са взети.

Приличаш на менте картина стара,
рисувана на скъсан и пробит чувал
без цвят, с изсушена до капка вяра
и с въглен, във душата изгорял.

Все чакаш някой друг да те спаси,
търпиш съсипан, празен и смирен.
Такава странна гледка си ми ти!
Животът ти се ниже, ден след ден...

29.04.2011г.

Без да искам винаги съпоставям живота на  Балканите с този по Скандинавия.

Взаимно се изключват по всички параграфи.

Така се роди този мой стих - доста силен, но истински и отговарящ на почудата ми от разликите в двата свята.

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Исторически наслоения в съчетание със славянската склонност към трагизъм може би... Все някой друг е въдворявал прогреса сред славянското мнозинство у нас - Аспаруховите българите донесли знанието за държавност, после Асеневци се завърнали, за да възстановят държавата, след това "дядо Иван"... но всяка приказка има край. Време е за промяна отвътре навън...
Предложения
: ??:??