3.01.2008 г., 20:46 ч.

Странник непознат 

  Поезия » Любовна
507 0 4

Ела във оня, приказния свят,

отново нежно прегърни ме.

За мен си странник непознат,

ти тръгнеш ли си, просто целуни ме!

 

Ще чакам на прозореца в нощта.

Ще чакам в полунощ лицето твое,

когато месечината с усмивка придошла

с усмивка ще огрее и лицето мое.

 

Ти скоро ще заминеш надалече

нанякъде в далечните страни.

Нима като часовник времето изтече?

Не зная. Просто бързо се върни!

 

Вземи ме, отведи ме с теб!

Подай ръка, ще ти подам и аз!

След стъпките ти ще остане лед

и ехото на смеещи в захлас.

 

Без тебе дните ще са мрачни

и нощите ще бъдат без звезди,

а сънищата ще са тъжни, страшни

и ще оставят в мене кървави следи.

 

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??