2.04.2021 г., 7:40 ч.

Странният дървар 

  Поезия » За деца
944 4 18

Кой ли рано във гората

чука смело по стеблата

на борѝки и на буки,

напосоки и наслуки?

 

Кой събужда тишината

рано, рано със теслата?

Чука, чука и не спира,

габър, ясен, не подбира.

 

Може би дървар чевръст

брадва вдига, гъне кръст.

Много, много устремен

всичко да реши за ден.

 

Кой ли чука във гората

от зори до късен здрач?

Знаят даже и децата,

туй е малкият ..!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Горска пролет »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??