Кой ли рано във гората
чука смело по стеблата
на борѝки и на буки,
напосоки и наслуки?
Кой събужда тишината
рано, рано със теслата?
Чука, чука и не спира,
габър, ясен, не подбира.
Може би дървар чевръст
брадва вдига, гъне кръст.
Много, много устремен
всичко да реши за ден.
Кой ли чука във гората
от зори до късен здрач?
Знаят даже и децата,
туй е малкият ..!
© Хари Спасов All rights reserved.