19.03.2024 г., 6:37 ч.

Стремеж към съвършенство 

  Поезия » Друга
511 0 0

Искам да съм вечно млад,

само мир и любов да има,

никой да не е гладен, нерад,

уви, целта е непостижима...

 

В стремеж към съвършенство

истината грозна за света видях -

глад, болести, войни, бедност,

накрая ще останем само прах!

 

Живеем си сред болката и тъгата,

не знаем утре дали ще сме живи,

роби станахме на греха и парата,

сърца пълни са със сълзи горчиви!

 

Къде останаха красотата и мечтите,

към правдата, доброто стремлението,

живеем сред лицемерието и лъжите,

напразно ли днес търсим спасението!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??