9.04.2010 г., 20:40 ч.

Стремеж към усмивка 

  Поезия » Философска
798 0 6

Стремеж към усмивка

 

Не се стреми към външност съвършена,

измамна може да е тя.

Невидими са за очите

най-хубавите и добри неща.

 

Не се стреми към  власт и към богатство,

то може да изчезне изведнъж,

тъй както слънцето изчезва

зад облак тъмен, предвещаващ дъжд.

 

Не се стреми към почести и слава.

Успехът е случайност. Славата е дим.

След тях пак нищо не остава,

освен един човек - самотен и раним.

 

Стреми се към това, което

те кара да се смееш  и летиш,

една усмивка само деня ти прави светъл

и кара те щастлив да заблестиш.

 

Стреми се към човека, който

пред теб разкрива своята душа

и твойта болка иска да поеме,

и в трудност да ти подаде ръка.

 

Има моменти в живота, когато нещо ти липсва

и искаш да върнеш.

От мечтите си ти трябва да го вземеш

и в истина да го превърнеш.

 

© Арина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??