20.01.2010 г., 0:18 ч.

Стриктна шофьорка 

  Поезия » Хумористична
599 0 12
(из цикъла "Вицове в рими")

"Госпожо, скоростта Ви е опасна
за другите коли на аутобана.
Отбийте, моля, на банкета вдясно!",
на възрастната дама зад волана

на старото BMW, разпореди се
по мегафона автополицаят.
Излезе от колата, приближи се
и продължи: "Да, възрастна сте, зная,

но с двайсет километра да пълзите
дори за вас, е бавно и несмело."
"Така ли? Моля да ме извините,
но пишеше на пътната табела

по-долу двайсет." "Двадесет е номер
на тази магистрала." В този миг
от предната седалка проговори
с гласец треперещ дребничък старик:

"Сега видя ли, казах ли ти аз,
че двеста и шейсет не означава
да караш с толкоз километра в час
по старото шосе, но вечно права

ти винаги си!", а отзад в колата
седяха пребледняли две старици,
безмълвно впили поглед в празнотата
с широко ококорени зеници.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??