10.08.2023 г., 11:59 ч.  

Строфи без бански 

  Поезия » Гражданска
243 1 3

Зная да плача,
но ставам да бия тревога.
Няма удача
из пруста на къща убога.

 

Сурне потопът
бумтящи води на талази,
слаб е конопът
в безброй придобити прокази.

 

Гребахме с трясък,
пропуснахме глухи ръкава –
златния пясък
на чужди напред ще раздава.

 

Всичко съблича
пипалото презокеанско,
слънце опича
ни задния двор по без бански.

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Петя, Мислителю, благодаря че поспряхте и на моята спирка.
  • Взимам телескопа и почвам да проучвам задните дворове 😋
    Поздравявам те.
  • Интересно.
Предложения
: ??:??