5.05.2012 г., 15:25 ч.  

"Строител" на съвременна България 

  Поезия » Гражданска
324 0 0

Бойко посочи успехи големи,

от които ние останахме неми.

От мизерия куп народ се спомина,

а Бойко отчете повишаване с една година

на продължителността на човешкия живот.

Той, който третира бедния човек като скот.

Той, който болници в градчета затваря

и нови там не прави усилия да отваря.

Той, при когото здравеопазването е платено

и ефикасното лечение за мнозина е замразено.

Той, който дава на пенсионерите трохи

и ги погубва тъй без жал като мухи.

Той, който ликвидира места работни

и на улицата оставя хиляди безимотни.

Зарад него хора ровят в кофи за боклук.

Да го махнем от властта сега и тук!

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??