Студ
И идва пролетта тъй дълго очаквана и желана.
И идват пак птиците от юг.
Идват весели и безгрижни дни.
Но при мен е вечен студ.
Студ сърцето ми сковало.
Няма кой отново да разтопи студа.
Кръвта по вените замръзва.
А аз се чувствам мъртва пак.
© Марияна Димитрова Всички права запазени