31.10.2008 г., 11:06 ч.

Студ в парламента 

  Поезия » Гражданска
538 0 4
 

СТУД В ПАРЛАМЕНТА

 

На студа навън, напук

в парламента хапват си суджук,

пият вино и маркова ракия

и си замезват с царска туршия.

 

Вятър да духа и сняг да вали,

за нищо тях недей ги мисли,

да му мислят тез, които

с тях се карат ядовито.

 

Който плаши ги с бой,

гладен ще остане той.

Хляб да търси на боклука

и обелки от суджука.

 

А управниците наши

нека вдигнат пълни чаши,

в парламента нека си стоят

и от нищо да не се боят.

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??