29.04.2014 г., 23:16 ч.

Студентско общежитие 

  Поезия » Друга
710 0 6

СТУДЕНТСКО ОБЩЕЖИТИЕ

 

Усещаш я, нали?

Ах, колко бързо построи квартал

в белодробните ти алвеоли.

Строител на щастливия живот, нали?

Не се дърпай!

Пусни роклята на майка си!

Това е новият ти дом.

Ти си го избра!

 

Новото ти легло е пълно с животи.

Хапят и смучат,

а ти си плащаш за това удоволствие.

Чуваш ли ги?

Потракват от вътрешността

на пъстрата каменна възглавница

и ти напомнят, че не си сам.

А сега заспивай сладко!

 

Тук хлебарките са различни.

Правят си закуска от вечерята ти.

Шпионират те

докато се къпеш,

докато търкаш мъдростта от зъбите си.

Мама позна,видя ли?

Толкова бързо си намери

нови приятели.

 

Не се притеснявай.

Вече ти харесва, нали?

Алкохол от снощния, моля!

Успокои ли се?

Мозъка повръща.

Устата копае кладенец за малко вода,

но знам че ти харесва.

 

Сега вдигни слушалката

и сложи усмивка на гласа си.

Дай надежда на тези,

които те обичат

и инжектират злато

в лист хартия,

със студен и безразличен печат.

Хайде! Чакат те!

 

© Георги Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??