6.03.2019 г., 15:28 ч.

***Студът превзема... 

  Поезия
406 1 4

Студът превзема 
тротоарите. 
Опустяват
детските площадки 
и пероните. 
По голите тела 
на сградите 
думите са татуси, 
изгубили от чара си, 
с бледи значения... 
Премръзналите пръсти
на дърветата 
дерат очите на небето. 
Каква ирония... 
Каква наивност е
оголването 
точно преди студ.

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??