Нашепваш ми за тайнствени вселени,
топят се странни слънчогледи,
препускам с изгрева на запад.
Слънцето чака да стане луна...
Минава някой да я вземе,
на сянка сивичко се смея
и падам в малка следа.
Откъсваш росни стръкове,
разлистваш дънерите на живота ми
и бръмбар в топли кръгчета
в букет по мен се разхожда.
© Йоана Всички права запазени