12.01.2022 г., 19:32 ч.

Стъпки 

  Поезия
172 0 0

Стъпки

 

Заваля отново снегът -
събрал топлината, цвета и звука,
от още една, изтекла година.
Настани се удобно студът
и спомените
поеха на път, през комина.

 

Ето,
тук сме под сянката
на зеленолилава смокиня,
играем на карти - петима,
там,
танцуваме с вятъра
и се чувстваме волни,
недалеч от брега,
между риби и чайки,
шарнири и гайки.
В книга,
някой потъва доволно
и не чува околните
за какво си говорят,
друг е целият в слух
и разговор води
за покупко-продажби
с потенциални изгоди,
трети гледа с бинокъл
самотния остров,
а отгоре му виснал
е целият космос.

 

Вие вятър, високопланински,
удря хижата, засипва я в преспи,
през прозореца - гледам и виждам,
стъпки нечии,
     преди да изчезнат.

 

© Иван Бърдаров 2022. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??