15.01.2021 г., 19:01 ч.

Стъпки в снега 

  Поезия » Свободен стих
766 0 5

 

Пътека горска, снежно одеяло,

проблясват слънчеви лъчи. 
Тишина, която само ромон на поток руши. 
Сенки синкаво игриви, 
в стъпките на някого в снега,
спомен скъп навяват ми за дядо, 
теглещ ме със дървена шейна. 
В детство романтично пренесох се за миг

и спомена превърнах в този кратък стих. 
Театрална сцена с бяло, 
в планината господ сътвори, 
и актьорите сме в нея 
стъпките на някого, 
и аз, и ти. 

 

© Климентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??