Jan 15, 2021, 7:01 PM

Стъпки в снега 

  Poetry » Free verse
764 0 5

 

Пътека горска, снежно одеяло,

проблясват слънчеви лъчи. 
Тишина, която само ромон на поток руши. 
Сенки синкаво игриви, 
в стъпките на някого в снега,
спомен скъп навяват ми за дядо, 
теглещ ме със дървена шейна. 
В детство романтично пренесох се за миг

и спомена превърнах в този кратък стих. 
Театрална сцена с бяло, 
в планината господ сътвори, 
и актьорите сме в нея 
стъпките на някого, 
и аз, и ти. 

 

© Климентин Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??