23.04.2024 г., 9:01 ч.

Стъпвай нежно! 

  Поезия » Пейзажна
426 3 0

Ти попита ли вятъра бял,
къде се е скитал и запилял?
Как появи се тази неделя
с дъжд и със сняг къделя!

 

Как през априлските дни
Слънцето зад облаци скри.
Как извади от ракли ковани
якета с фланелки прибрани.

 

Как покрай разсад със цвят, 

вечер си палим печки с табят.
Как мислим за птичките мили
от студа къде ли са се скрили?

 

Как гледаме почерняла череша
и мислим вече за друга утеха.
Какво ли ветре довея, ти тука? 
Уж за добро, но нейде учука! 

 

Вятърко, вятърко палав
тук дошъл си вироглав!
Почини си, отдъхни си тук
и послушай роден звук. 

 

Чуй на чучулига песен,
на влюбен глас отнесен. 
Чуй смехът с детски глас
и помисли си ти за нас.

 

Пак ни идвай ти на гости,
стъпвай нежно, да блести!
Дъжд носи ни от далече, 
да се усмихне всякое човече!

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??