22.12.2023 г., 21:27 ч.

Сублимация на една душевна транзакция 

  Поезия » Гражданска, Друга
152 0 0

 

„Всякой него си гледа, а за другите не иска и да знае. Всеки зинал като ламя и прибира, мъкни, крие, като че ще векува на земята. (…) А що им пречи да да си живеят братски, да си помагат, да се обичат. Пречи им завистта, своещината, лошото сърце, пречи им дяволът. Той ги държи в ръцете си. Отворил е в душите им бакалница и търгува с доброто и злото.” („Гераците”, Елин Пелин)

 

"Глупавите сантименти защо не заменим за евро-центи?

Всичко, в крайна сметка, в живота свежда се до крайна сметка.

Който го не знае, ще има да се кае:

И майчиното мляко ще му бъде взето,

на мечтите му ще сложим вето."

 

На хората-циници,

родени хронолози-историци,

всеки нещо има да изплаща

или по дяволите го запращат.

 

Отношения - транзакции,

човешките емоции - във вечни акции.

На безценица ги разпродават, с данъци ги те облагат!

 

Дами, господа, 

внимавайте във своите дела!

Който Златният Телец боготвори -

за него Първа заповед е "просто магарии"!

Дори мнимо да се кръсти, кръстът е желязо, дето па'ри неговите пръсти!

Оставете да се па'ри,

с пари Своего Его да подхрани!

 

 

Щом умее само да поглъща,

без възвращаемост не ще ви и прегръща.

Бог живее в Тях на минимум издръжка -

в душите на Скъперници се Той едвам задържа!

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??