11.12.2022 г., 0:34 ч.

Сублимация на мъжките идеали 

  Поезия
502 2 0

За красивите мили жени
днес реших от душа да напиша
стих – за техните топли очи,
за телата, които въздишат

през любовно събудена нощ
от гласа на човешката похот.
Аз, поетът, навярно съм лош
и пропадам в словесния грохот.

През вселени от женски тела –
бяло цвете в горяла градина,
се завихрям в копнежни слова
и утихвам пред тиха камина.

За красивите мили жени
и телата, които въздишат,
ще събудя вселени в зори
и вовеки с усмивка ще пиша!

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??