14.05.2019 г., 23:03 ч.

Суета 

  Поезия » Друга
426 3 3

Нямам пари и богатства,

само съмнителна слава.

В замъци златни не властвам.

Питам: дали заслужавам

здраве и творчество дълго?

Отговор качествен нямам.

Дебне животът зад ъгъла,

погледа вперил във ямата.

 

Ле-ле! Каква я надрóбих?

С право не влизам във църква.

Стига ми само народът

да ме признае за щъркел,

в черно размахал крилете си,

в бяло облякъл надеждата.

Хора, летете! Летете, бе!

Лустрото значи небрежност.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Момичета, благодаря!
  • "Стига ми само народът
    да ме признае за щъркел,
    в черно размахал крилете си,
    в бяло облякъл надеждата."
    Много приятно и идейно! Много директно и истинско!
  • Хора, летете! Летете, бе!...Поздрави, Елия!
Предложения
: ??:??