Нежно пръсти докосват
клавишите на пианото!
Мелодия- провлачена и
някак си унасяща в транс!...
Саксофон му приглася-
бавна и изтръгната от
дълбините на душата
мелодия- наслада за
сетивата!... И контрабас-
опъват се баси- суинг
звучи в тоя късен час!...
В бара- красиви и наконтени
мъже и жени! Ухание
омайно на женски парфюм-
мъж в тъмен костюм
пуши пура и пие бренди,
дама сладко в ухото му
шепти!... И суинга звучи ли,
звучи! През гъстия цигарен
дим гледат ме твоите
очи- гласа ти гали слуха ми,
като сатен! Бъди тази лунна
нощ само с мен! Суинг!... Суинг!...
© Нако Наков Всички права запазени