27.06.2009 г., 22:10 ч.

Сумрачни настроения... 

  Поезия
616 0 21

      Сумрачни настроения...


Нощта е приют. За черномислие.
( И не защото обича мрака.)
А така – да подсили, милата,
цвета си. Да блеснат звездите,
че някой безвластно ги чака...
По дъгата висят мечтите.
(Защипани с две Надежди.)
Ако вятър-воайор се опита
да снеме на Душата одеждата...
(Едната Надежда е хлебна пита.)
Водата не обича скитници.
(Тя винаги е еднопосочна.)
От водораслите - нейната житница -
удавниците си правят помен...
(А цветята са зелени безсрочно.)
Само Слънцето е безпристрастно.
То топли и богати, и боси.
Мечтите суши безгласно.
Но не му задавай въпроси...!
Да се говори със Слънцето е опасно...!

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??