30.12.2012 г., 19:59 ч.

Сурвакане на българските властници 

  Поезия » Хумористична
551 0 2

Хайде, доста вдигахме наздравица!...
Нека всеки вземе по сурвакница!...

   И да сурвакаме наред бог-атите -
   министрите, през-дента, депутатите...

Ще сурвакам цялото правителство -
да ни даде нормално БГ жителство!...

   Да пожелаеме на премиера -
   с ракета в Космоса да се изстреля!...

На президента - петдесет сурвакници!
Да ни върне всичките посрамници!...

   С една голяма пръчка дрянкова
   да събудиме от дрямка Дянкова!...

Да не забравим бившите царисти!...
И съдиите, монополистите...

    Да сурвакаме наред червените -
    дано им дойде нова кръв във вените!...

На сините отстъпници, на депесарите -
по сто тояги здраво да ударите!...

    И нека кажеме на всичките:
   "Е, хайде, дайте ни паричките!"...



Марин Тачков

01. 01. 2011 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??