Хайде, доста вдигахме наздравица!...
Нека всеки вземе по сурвакница!...
И да сурвакаме наред бог-атите -
министрите, през-дента, депутатите...
Ще сурвакам цялото правителство -
да ни даде нормално БГ жителство!...
Да пожелаеме на премиера -
с ракета в Космоса да се изстреля!...
На президента - петдесет сурвакници!
Да ни върне всичките посрамници!...
С една голяма пръчка дрянкова
да събудиме от дрямка Дянкова!...
Да не забравим бившите царисти!...
И съдиите, монополистите...
Да сурвакаме наред червените -
дано им дойде нова кръв във вените!...
На сините отстъпници, на депесарите -
по сто тояги здраво да ударите!...
И нека кажеме на всичките:
"Е, хайде, дайте ни паричките!"...
Марин Тачков
01. 01. 2011 г.
© Марин Тачков All rights reserved.
ЧНГ!