18.12.2016 г., 18:55 ч.

Сувенир 

  Поезия » Любовна
444 1 5

Оставила съм ги на теб.

Изписала съм ти въздишки,
сърдечен тон и тишина,
полуразбрани истини.
Замряла песен, синева
и облаци, накацали на петолиние.
Беззвучно падаща сълза,
безкраен хоризонт… и ние.
Зеленото на лятната трева,
росата по краката боси,
ухание на люляк и поля,
вълни и пясък…
Толкова въпроси.
И отговори, скрити очебийно.
Животът в думи. Някой друг пунктир,
подсказващ ме… привидно.
Оставила съм ги на теб. Аз – в сувенир.

 

21.05.2015

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??