7.12.2009 г., 0:45 ч.

Сватба 

  Поезия
588 0 7

СВАТБА

 

Хайде, запей, душо!

Както едно време над Янтра,

че и славеите да послушат

и да се зарадват.

 

Запей, запей ми, мила душо!

Както пееше над Янтра,

та да заподскача непослушницата

и да плаче подир нея вятърът.

 

Хайде запей ми, мила душо!

Виж - и зверовете вече чакат.

Съседът заредил е ловната си пушка -

та всички да чуят за нашата сватба!

 

1983 г.

с. Долни Лом

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??