15.11.2015 г., 20:30 ч.

Сватба 

  Поезия » Друга
354 0 4

СВАТБА

 

Пилея чувства и надежди,
а сам си паля светлината в къщи,
живота в спомени подреждам
и само самотата ме прегръща.

 

Понякога дори си я представям
като жена, която ме обича,
като жена, която е красива
и нежна като първото кокиче.

 

Представям си я като тихи стъпки,
като летен вятър във листата,
като капката на ледена висулка...
Аз често си представям самотата.

 

И свикнах с нея. Не ми пречи.
Понякога дори ме радва...
Така че смятам в скоро време
на самотата да предложа сватба!

 

 

Емил Стоянов
15.11.2015г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??