1.11.2019 г., 17:18 ч.

Свещеният огън 

  Поезия » Философска
372 1 2

Свещеният огън

 

Тихо изсипва се звездният прах
свети в косите от лунната ласка,
вещае вълшебство, шеметен танц,
обход под небето с жива каляска.

Ти си застанал изправен и млад,
с поглед загледан отвъд хоризонта.
Далече от теб са печал, листопад,
пътя разстила напред също клонка.

Изправен. Обветрен от порив, вървиш!
Докрай всеотдаен, дори в изнемога!
Активен в живота, отвътре гориш,
роден за герой от свещеният огън!

Затуй аз избирам - до теб да вървя,
на пук на житейските драми, години,
до теб съм отново изправен и млад,
преживял не една, а хиляди зими!

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??