6.05.2019 г., 11:28 ч.

Свети Георги 

  Поезия » Друга
285 1 3

Над сънни български села,

над морни стари градове...

Лети над росните поля

млад конник със добро сърце.

 

Копие държи в ръка,

свети ореол над него...

Свети Георги е това!

Бди над нас! Пази ни в нощта!

 

А когато в труден час

свири "Сбор" тръбата бойна!

С конят бял стои пред нас

води той войската стройна.

 

С кръстен знак пак благославя

храбри войни, наш'те знамена!

Свойта челяд не оставя

в боят с вражи племена!

 

Свети Георги! Тебе славим!

Ти застъпник наш пред Бог бъди!

Всеки май Курбан ти правим,

в храма свещ за теб гори!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??