24.06.2014 г., 20:30 ч.

Светла пътека 

  Поезия
502 1 8

Над стара дъбрава зора зазори,
с усмивка разпръсна тъмата.
Събуди цветя и тревички добри -
да срещнат и днес светлината.

Пак слънцето тръгна по вечния път,
окъпа си в извор лъчите,
докосна потока и росния кът -
да има вода лековита.

Ухае на мащерка, мента, равнец
и трепка прозрачен просторът,
една самодива заплете венец,
изви се на птиците хора.

По светла пътека се втурна денят,
блестяща искричка затича -
да върне надеждата в спящия свят
и скри се в очи на момиче.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??