Ех, колко много
ни е дадено на този свят,
а колко малко позволено е
да вземем.
Милиардерът даже
не е истински богат,
щом до секунда
е похарчил свойто време.
Виж мачото - гълтач на огън
и творец на страст,
накрай си тръгва –
недолюбен, недолюбил.
Поетът, ден след ден
катерил гордия Парнас,
узнава, че в полите му
се е загубил.
И как боли от мисълта,
че си онеправдан,
че "нищо" е перфектен
синоним на "всичко".
Съзнаваш, че животът
e желиран океан,
от който кусваш само
с чаена лъжичка.
© Владимир Виденов Всички права запазени