7.06.2020 г., 18:01 ч.

Светът е вечна холограма 

  Поезия » Друга
770 0 0

 

По филма „Свободноизбираем предмет“

 

Светът е странна холограма

от минали и бъдещи събития.

хората даряваща с познания

в природното величие укрити.

 

„Утре“ не е по-важно от „Днес“,

„Вчера“ е отдавна без значение.

На спомени в безкрайния лес

търсим от болката спасение.

 

Всеки Коледа не заслужава

макар само да е вършил добро.

Той късно за това узнава,

заиграл предсмъртното хоро.

 

Забравили са хората край него,

че и той е като тях човек.

Приели го за свой придатък,

задължен да служи им навек.

 

Навярно сам си е виновен.

Добрини да сееш е съдба

без отплата да очакваш –

тъй превръщаш в по-красив света.

 

Странникъг в миг прозрение,

прикован към белотата на листа,

споделя без причина откровения

за обич... отдолу... „под черта“.

 

Светът е вечна холограма

на видимо-невидими неща

в рамката „Комедии и драми“,

скована от човешки същества.

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??