9.06.2024 г., 7:05 ч.

Свидетел си Ти 

  Поезия » Философска, Гражданска
84 0 4

Вече за него никой не пита

как от овчар стана крал,

как овърша света със своята свита,

за разгулният живот, който е живял!

 

За концлагерите аз чест ще заложа,

истината, друже, ще ли понесеш,

свидетел си, Ти, мой, Боже -

недоволните от краля ставаха на леш!

 

На ,,кралете" нови не им отива

да се бият в гърди като гранит,

на другите правото да сочат за криво,

за сметка на народа да е техният бит!

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??