9.07.2008 г., 11:57 ч.

Свикнахме 

  Поезия
802 0 22


Затръшвам вратата опитно.
Все още го мога.
Не следва потоп.
Ама няма и огън.
Няма взаимност любовна,
нито целувки горещи.
Върти ни житейската проза.
За ласки не се и сещаме.
Денем - хомота надянали -
проблемите борим неистово.
Битовизмът в капана  си хвана ни -
сметки и разходи... Друго - нищо.
Любовното време го няма,
старите трепети - никакви.
Споменът само - измамно -
уж ни държи. А и свикнахме.

© Иванка Гичева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??